Malzemeler:
* 1 kg dolmalık biber
* 2-3 adet yemeklik incecik doğranmış kuru soğan
* 3 su bardağı bardağı dolmalık pirinç,
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1/2 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1 çay kaşığı sumak* Yarım demet maydanoz,dereotu,nane
* Tuz, baharat çeşitleri (yeni bahar,karabiber,tarçın)
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 paket çam fıstığı(dolmalık fıstık)
* 1 avuç kuş üzümü
* Üzerlerine kapak yapmak için 2 tane domates
Afiyet Şeker Olsun..
* Zeytinyağlı dolmalar fırında yapılınca daha lezzetli olur.
* Dolmanın içi piştiğinden fırında biberler pişene kadar tutun.
* Pirincinizi mutlaka dolmalık olarak tercih edin.
* İç malzemeyi pişirmeden de zeytinyağlı dolma yapabilirsiniz.
* Baharat,tuz ve yeşillik miktarları size kalmıştır.
* Zeytinyağlı dolmalardan yağı kısmayın.
* Bir gece bekletildikten sonra tüketilmesi tavsiye edilir.
* Başka dolma ve sarma çeşitleri için Tık.Tık..
ADAM BİLDİM EŞEĞİ, ALTINA SERDİM DÖŞEĞİ.

No comments:
Post a Comment