Tuesday, September 17, 2013

kemal paşa tatlısı tarifleri

Merhabalar degerli web sitesi takipçilerimiz. Simdiki yazimiz kemal paşa tatlısı tarifleri.

İnanın bu tatlının yapılışı adı kadar uzun değil. Gayet pratik ve yoğun tatlı isteğini bastıracak türden. Ramazanın ilk günleri kriz halinde tatlıııı tatlıııı!!!! diye inlerken aklıma daha önce yaptığım Kemalpaşalı yalancı tavuk göğsü geldi.  Fakat sıcak ve akşam üzeri halsizliğinde hiç de uzuuuun uzun tavuk göğsü pişiresim yoktu ve marketten Kemalpaşa alırken Dr Quetker in Damlasakızlı Muhallebisini de aldım. Sizler için de fikir olsun diye paylaşıyorum.


 


kemal pasa tatlisi tarifleri 1


 


 


Malzemeler:




  • 1 paket hazır kemalpaşa




  • 2 bardak şeker




  • 3 bardak su




  • 1 paket Dr Quetker Damla Sakızlı Muhallebi




  • 3,5 su bardağı süt




  • 1 kaşık margarin




 Yapılışı; Şeker ve  suyu geniş bir tencere de kaynatın. Kemalpaşaları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar arada karıştırarak kaynatın. 15 dakika kadar da dinlenmesi ve şerbetini iyice çekmesini bekleyin . Bu arada süt ve hazır muhallebi tozunu sürekli karıştırarak kaynatın ve 1 kaşık margarin ekleyin.  Muhallebiyi altı kısık olarak 1-2 dakika kaynatın ve mikserin yüksek devri ile çırpın. Dikdörtgen yada kare  bir borcama şerbetlenmiş Kemalpaşaları üzerine de muhallebiyi dökün. Geçen sefer zaten Kemalpaşaların bir kısmını kaselere pay etmiş kalanını dondurma yada sade olarak servis yapmıştım. Ama bu sefer tamamını geniş bir kaba boşaltıp doya doya muhallebili şerbetli tatlı yedim :)  Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve afiyetle yiyin .


 



Ziyaret etmenizi onerdigimiz diger bir yazi : kemal pasa tatlisi hangi peynir ile yapilir

No comments:

Post a Comment