Saturday, September 21, 2013

SARIMSAĞIN FAYDALARI



sarimsa in faydalari 1
* Kastamonu ve yurdumuzun pek çok yöresinde  yetişen bir sebze, dayanaklı sarımsaklar Kastamonu da yetişir,Taşköprü ilçesi sarımsak cennetidir.

* Taşköprü sarımsağı beyaz,kışa dayanıklı,daha keskin kokulu,konserveye, turşuya dayanaklıdır.

* Kastamonu yöremizde Sarımsak festivali vardır.

* Sarımsak besin değeri ve vitamin açısından tam bir şifa kaynağıdır.

* Sarımsakta A,C,P,B grubu vitaminleri vardır.

* Kalsiyum,selenyum,magnezyum,potasyum gibi mineral açısından çok zengindir.

* Vücuda güç,enerji verir.

* İştah açar,hazmı kolaylaştırır.

* Balgam söktürür.

* Kabızlığı önler.

* Kalp ve damar hastalıkları için faydalıdır.

* Kanı temizler.

* Kuvvetli bir antibiyotiktir.

* Mikrop öldürücüdür.

* Kan dolaşımını dengeler.

* Damar sertliğini engeller.

* Damar tıkanıklığını engeller.

* Tansiyonu düşürür.

* Böreklerin düzenli çalışmasını sağlar.

* Basur,varis,astım,romatizma hastalıklarına iyi gelir.

* Şekeri dengeler.

* Sarımsağı çiğ olarak sürekli ve düzenli kullandığınızda faydalarını görürsünüz

* Bazı kaynaklarda pişmiş tüketmenin daha faydalı olduğu söyleniyor.

* Saçlara sürersek saçları besler ve güçlendirir.

* Zehirli hayvan ısırıklarına sürüldüğünde mikrobu öldürür.

* Sarımsak yağı cilde parlaklık verir.

* Sarımsak yağı eklem yerlere sürülünce ağrıyı keser.


sarimsa in faydalari 2
 * Sarımsağı bütün yemeklerinize 2-3 diş koymanız tavsiye edilir.

* Zeytinyağlı yemeklerin hepsine koyun.

* Turşuların olmazsa olmazlarıdır.

* Pizzalara, ekmeklere,soslara özel olarak ilave edilir.

* Köftelere konulur.

* Kabukları ile ızgarada pişirilip yenmesi tavsiye edilir.

* Sarımsakları soyun poşet içinde dondurucuda saklayabilirsiniz.

* Günümüzde sarımsak tozları bulunmaktadır.

* Sarımsak yedikten sonra ağzınızda maydanoz,nane,kakule,karanfil çiğnerseniz ağzınızın kokunu alır.

*Sarımsak yemeklere lezzet ve nefaset katar.



Anadolu da yaşayan insanların yıllar kullandığı sarımsak limon mucizesi reçetesini aşağıda veriyorum.

1. Reçete:


* 1 kg sarımsak soyulacak ve ezilecek

* 5 litrelik cam kavanoza konulacak

* Üzerine 1 lt su konulacak

* 5 adet limonun suyu konulacak,

* 1 lt. sirke konulacak

* Hepsi karıştırılacak

* Kavanozun kapağı kapatılacak

* Serin bir yerde 6-10 ay bekletilecek

* Günde bir tatlı kaşığı tüketilecek.

2. Reçete:

* 2 kg limonun suyu

* 40 diş soyulmuş dövülmüş sarımsak

* Cam kavanoza doldurun

* Karıştırın

* Ağzını kapatın

* Her gün çalkalayın

* Serin ve karanlık bir yerde bekletin

* 25 gün bekleyin

* Daha sonra aç karnına

* Yarım çay bardağı için.

* Mümkünse aynı saatte için.

* İçine ilave hiç bir şey koymayın (tuz,şeker gibi)


sarimsa in faydalari 3








sarimsa in faydalari 4

SARIMSAĞIN SEYREĞİ SIKINDAN İYİDİR.


SARIMSAĞI GELİN ETMİŞLER KIRK GÜN KOKUSU ÇIKMAMIŞ.


SİRKEYİ,SARIMSAĞI DÜŞÜNEN PAÇAYI YİYEMEZ.

No comments:

Post a Comment