Friday, September 20, 2013

Tiramisu



tiramisu 1



Tiramisu






1 Pastaban


1 Su bardağı sıcak su


1 Yemek kaşığı granül kahve


1 Yemek kaşığı şeker


Kakao


Kreması İçin:


4 Su bardağı süt


1 Yumurta


1 Paket Labne peyniri (200gr.)


3 Kahve fincanı un


3 Kahve fincanı şeker







Yapılışı: Peynir hariç tüm krema malzemelerini karıştırıp pişirin. Kremayı ocaktan alıp, 10-15 dakika soğuttuktan sonra içine labne peynirini katıp karıştırın. Kremayı önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutun. 1 Su bardağı sıcak suyla, kahveyi ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp soğutun. Pastabanın alt katını kahveli suyun yarısıyla ıslatın. Üzerine kremanın yarısını sürün. Pastabanın üst kısmını kremanın üstüne koyun. Üzerini kalan kahveyle ıslatın. Kalan kremayı da pastanın üzerine sürün. Kakaoyu tiramisunun üzerine eleyin. Tiramisuyu buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra ikram edin. 


No comments:

Post a Comment