Monday, September 23, 2013

Rulo Poğaça




rulo pogaca 1

Okulların açılması ile hareketli bir haftayı geride bıraktık.Bu arada da beslenme sezonunu da açmış olduk.

Evde hazırlamış nefis poğaça ve börekler de istenmeye başlandı.

Yoğun bir hafta sonu bizi bekler.Anneanne ve Dedemiz uzun yoldan evlerine dönüş yapacaklar.Çok mutluyuz biz.Hazırlıklar bizi bekler.Hafta başında görüşmek dileğiyle.

Mutlu ve keyif dolu bir hafta sonu sizlerin olsun.




Malzemeler:


  • 2 su bardağı ılık süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 yumurta + 1 yumurta akı

  • 3 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 paket instant maya

  • 5,5 - 6 su bardağı un







İç malzemesi için:



  • 6-7 tane haşlanmış patates

  • Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı




Üzeri için : 1 yumurta sarısı






rulo pogaca 2






Yapılışı:



  • Derin bir kaba sıvı malzemeleri alın.Karıştırın.

  • Tuz ve şeker ekleyin.

  • Yavaş yavaş un ve maya ilavesi ile yumuşak bir hamur hazırlayın.

  • Ilık bir ortamda 30 dk dinlendirin.

  • Patatesleri ezin tuz,baharat ve zeytinyağı ile bir kaç dakika ocakta kavurun.

  • Hamurdan büyükçe beze koparın.

  • Hafif un serpilmiş tezgahın üzerinde servis tabağı büyüklüğünde açın.

  • Bir kenarına patatesli iç koyarak rulo sarın.

  • Bıçak yardımı ile 3 parmak genişliğinde dilimleyin.

  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

  • Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.



rulo pogaca 3


Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. 


rulo pogaca 4







Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.



No comments:

Post a Comment