Sunday, August 25, 2013

GÜRCÜ TATLISI


gurcu tatlisi 1

Malzemeler:

4 tane yumurta

1 çay fincanı şeker

1 çay fincanı galeta unu

1 çay fincanı sıvıyağ

1 çay fincanı hindistan cevizi

1 çay fincanı ceviz içi

1 pkt kabartma tozu

1 pkt vanilya

Şerbeti için:

1 çay fincanı şeker

2 çay fincanı su

Yapılışı:Bir kabın içine yumurta ve şeker konularak mikserle köpürtülür.Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla konularak iyice çırpılır.Çırpılan hamur yağlanmış tepsiye dökülüp pişirilir.Piştikten sonra ılık keke ılık şerbet dökülür.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.(İstenirse üzerine krem şanti yayılır)

Afiyet Olsun...

No comments:

Post a Comment