Tuesday, May 6, 2014

İNCİR DİYARI





 


 


 
Malzemeler

ıslatmak için

1,5 su bardağı su

yarım su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı çözünebilir kahve

hamur için

1,5 çay bardağı toz şeker

100 gr yumuşak tereyağ

3 tane yumurta

1 paket vanilya

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

7-8 tane küp şeklinde doğranmış kuru incir

üzeri için

1 su bardağı süt

1 poşet krem şanti


5 su bardağı süt


1 su bardağı toz şeker


3 kahve fincanı un


1 kahve fincanı pirinç unu
süslemek için

hindistan cevizi

ceviz

Yapılışı

Su ve toz şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Hafif kaynayınca ocaktan alıp kahveyi ilave edip karıştırıp eritin ve soğumaya bırakın. Toz şeker ve tereyağını kaba alıp mikserle 2-3 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve vanilyayı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ile kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve çırptığınız karışıma ekleyin. Ceviz ve incirleride ekleyip mikserin düşük devirinde 1-2 dakika çırpın. Hamuru yağlanmış 25x25 cm boyutlarındaki kalıba döküp üzerini düzeltip pişirin. Keki fırından çıkartıp 5 dakika bekletin. Üzerine soğumuş kahveli suyu kaşıkla dökün. Muhallebi için bütün malzemeyi karıştırıp krema kıvamında pişirip soğutun. Kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırpın. Soğuyan kremanın içerisine çırptığınız krem şantiyi döküp mikserle 2-3 dakika çırpın. Soğuyan kekin üzerine kremayı döküp yayın. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin. Cevizle süsleyip buzdolabında 3-4 saat bekletip daha sonra servis yapın.

No comments:

Post a Comment