Tuesday, May 6, 2014

GÜVEÇTE SEBZELİ TAVUK (ODUN ATEŞİNDE)





                                                   SEBZELİ TAVUK GÜVEÇ

Bakmak isterseniz diğer TAVUK YEMEKLERİM BURADA

Havalar ısınınca barbekü lezzetleri de revaçta oluyor.Bir değişiklik yapıp,ızgara yerine güveç hazırladım.İyi ki pişirmişim çünkü; çok beğendik,odun kokusu toprak güvece sinmiş,yemeğe çok farklı bir koku ve lezzet vermiş.Bize bu imkanları veren,yiyebilmeyi lütfeden RABB'İMİZ’e şükürler olsun.

Önce bir adet tavuğu küçük parçalara ayırdım,yıkayıp güvece koydum ve ateşi yakıp üzerine oturttum.Tavuk, suyunu salıp tekrar çektiğinde içine 1 adet soğan,3 adet biber,3 adet domates doğrayıp ilave ettim,2 adet patates,2 adet patlıcan da doğrayıp koyduktan sonra kapağı kapalı olarak yavaş yavaş pişti.Altına ince odun koydum ki ağır ateşte pişsin,


zaten toprak güveç çelik tencereden çok farklı

(ana yüreğine benzetilir,hep fokurdarmış)ateşten alınsa bile uzun müddet kaynamaya devam ediyor.


Sahi yağ nerede? Hiç koymadım tavuğun yağı yetti arttı,zaten kokusu ve lezzeti yağ aratmadı ki. Üstüne kazdağının limon kokulu kekiğini serptim,buyurun beraber yiyelim,yanında mısırlı pirinç pilavı da var.

No comments:

Post a Comment