Merhaba degerli web sitesi takipçilerimiz. Simdiki yazimiz
margarinli poğaça tarifi.
Bu poğaçayı yiyen nasıl yaptın diye soruyor hem leziz hemde yumuşacık bir poğaça ...deneyin aynı fikirde olacağız mutlaka :)hadi başlayalım
Tarifimizi üç aşamalı yapacaz
2 su bardağı süt ile 1/ 4 su bardağı elma sirkesi karıştırıyoruz ( kuru malzemeleri ayarlayana kadar yaklaşık 10 dk beklesin)
mutfak robotunuz var ise 2 su bardağı un ile 200 gr margarini içine atıp margarin küçülüp hamura karışana kadar çalıştırıyoruz (kesinle margarini eritip kullanmayın...margarin çok soğuk olacak robot yoksa unun içinde mümkün oldğunca küçük parçalara ayırıp diğer malzemelerle karıştırın...margarinin erimesi için uğraşırsanız çok cıvık bir hamur elde edersiniz...margarin parçaları hamurun katmerkatmer açılmasını sağlayacak)

büyükçe bir kaba aşağıdaki malzemeleri koyup homajen hale getiriyoruz
- 2 su bardağı un
- 2 pk kabartma tozu
- 1 pk karbonat (5 gr)
- 2 çay kaşığı tuz
3 aşamada hazırlanan malzemeleri birleştiriyoruz güzel yumuşak bir hamur oluşana kadar yoğurun margarini ezmeye çalışmayın içinde küçük topakçıklar kalsın önemli değil .... küçük toplar yapıp tepsiye dizin çünkü çok kabarıyor cevizden biraz küçük yapın topları...üstüne yumurta sarısı sürün
önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz (ben içine kaşar rendesi ve dereotuda ekledin ne isterseniz hamurla birlikte yoğurabilirsiniz)
DENEYİN BENİMLE PAYLAŞIN OLUMSUZ BİR SONUÇ ALMAYACAKSINIZ :) AFİYETLE
Onerimiz ilginc yazilar :
mayalı yumuşacık poğaçalar
No comments:
Post a Comment