Kolay, pratik ekmek kadayıfı tadında bir tatlı. Karamel ve krokanın birlikteliği bir de fındık ve bademle olunca tatlıda lezzet karnavalı yaşanıyor. Üzerindeki damla sakızlı muhallebi tatlıyı hafifletiyor.

Uzun yaz günlerinde gelen kandillere uygun
mükemmel bir tatlı.

MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
* * * * *
1 lt. süt
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
2 kahve fincanı şeker
50 gr. tereyağ veya margarin
2 parça damla sakızı veya 1 paket vanilya Yağlı Kağıt Üzerindeki Krokan

* * * * *
2 avuç dolusu fındık - badem karışımı
3 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
1 paket etimek dikdörtgen borcam veya benzeri bir tabağa dizilir.
Toz şeker ocakta eritilir. Şeker karamel rengi alınca 2 su bardağı su eklenir. Şeker katılaşacaktır, karıştırınca eriyecektir. Limonsuyunu ekleyin. 5 dk. kaynatın ve ocaktan alın. Ilıyınca etimeklerin üzerine dökün.
Süt, un, nişasta ve şeker ile muhallebi pişirin. Kaynayınca damla sakızını un gibi dövün ve muhallebinin içine atın erisin.
Ocaktan alınca tereyağ veya margarini içine koyun. Mikser ile 5-6 dk. çırpın. Etimeklerin üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabına alın.
Krokan hazırlamak için, fındık ve badem karışımını tavada biraz pembeleştirin.
Şekeri ekleyin ve kısık ateşte eriyip badem ve fındıkları yapıştırıncaya kadar tutun.
Yağlı kağıt üzerine alın. Soğuyunca rondo veya robottan geçirin.
Servis yapmadan önce muhallebinin üzerine serpin.
Tatlıyı dilimleyin ve sunun.
Ilgilenebileceginiz guzel bir yazi : iki katlı etimek tatlısı
No comments:
Post a Comment