Sunday, April 28, 2013

amonyaklı pasta

Merhabalar sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün amonyaklı pasta makalesini yayinlamaya karar verdik.

Şimdiye kadar yediğiniz tüm pastaları unutturacak bir lezzet. Hani olur ya misafir geleceği gün tedaş da bakım günüdür ve elektrikler kesilir, işte tam o gün yapabileceğiniz harika bir pasta tarifi. Hatta bir gün önceden yapıp ikram edebilirsiniz.


amonyakli pasta 1
amonyakli pasta 2

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı amonyak yada 1,5 paket kabartma tozu

2 yumurta

yarım paket margarin

1 bardak süt

yarım su bardağı şeker

Alabildiği kadar un ( hamurumuz yumuşak olmayacak şekilde un ilave edin)

Kreması:

1 kg süt

1 su bardağı şeker

2 paket vanilya

7 kaşık un











amonyakli pasta 3


1.  hamurun açılışı


2. tavada pişirme


3. krema



Yarım paket margarin

Yapılışı:

Hamur malzemelerimizi karıştırıp iyice. yoğuruyoruz. Hamurdan mandalin büyüklüğünde bezeler yapıp biraz unla oklava ile İstediğiniz pasta boyutunda açıyorsunuz. Çok ince açmamanız gerek ben fotoğraflarını sırasıyla ekledim.

Önceden ısıttığımız tavaya açtıklarımızı koyup arkalı önlü yanmayacak şekilde kabarana kadar pişiriyoruz. (Her bir tanesi 2 dakika içinde pişiyor)

Kremamızı margarini koymadan diğer malzemeleri koyup ocakta sık sık karıştırarak pişiriyoruz, krema kıvamını alınca ocaktan alıp margarinini karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

                                                                                                                             

Servis yapacağımız tepsiye tavada pişirdiğimiz pastaları arasına kremayı sürerek sırayla kat kat yerleştiriyoruz.

Bu tarife göre tavada pişirdiğimiz pastalardan biraz artacaktır, onları da buzlukta muhafaza edip daha sonra kullanabilirsiniz


               



                                                           



Bu yazi hakkinda daha cok bilgi gorebileceginiz kaliteli bir internet kaynagi : rulo pasta keki

No comments:

Post a Comment