Monday, July 30, 2012

Tavuk Bulama Tarifi

4 kişilik
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 50 -60 dakika


Malzemeler


• 1 kg tavuk, parça
• 1/2 su bardağı / 75 gr un
• Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
• 1 yumurta, 2 çorba kaşığı suyla çırpılmış
• 3 su bardağı / 180 gr kuru ekmek içi



Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Unun İçine tuz ve biber katıp karıştırın, tavukları una bulayın. Tavuk parçaların yumurtaya batırın ve sonra ekmek içine bulayın. Eğer servis yapmadan önce hazırladıysanız, buzdolabında bekletebilirsiniz. Tavukları ızgara telinin üzerine yerleştirin. 50-60 dakika yada tavuk yumuşayıp altın sarısı renk alana dek fırında pişirin. Sıcak ya da oda sıcaklığında servis yapın.


Benzer Tarifler:


No comments:

Post a Comment