Sunday, July 8, 2012

Kabaklı Puf Börek tarifi

Jul 8, 2012 PembeRehber








Hamur açmayı çok seviyorum. Ama sonrasındaki kol ağrısı bu işi çok sık yapamama neden oluyor. Neyse ki hazır yufkalar var Geçen hafta buzdolabımdaki sebze stoğu eriyince, elimde 1 tanecik kabakla kala kaldım. “Salata yapsam erir, yemek yapsam yarım porsiyon etmez” derken aklıma kızartma puf börek içi yapmaya karar verdim.  Börek kapatma aparatı da bir işime yaradı sormayın. Çok sevdim bu minik plastik aleti. Şekilsiz şemalsiz börekler yerine, eli yüz düzgün puf böreklerim oldu. Ancak hamurum pek bereketli oldu. Hamurun yarısı da “sucuklu puf börek” oldu.


Hamuru için;


- 1.5 su kupası (nescafe fincanı) un


- 1 çay kaşığı tuz


- 1.5 çay bardağı ılık su (gerekirse ekleyin)





- 1 çorba kaşığı zeytinyağı


(açmak için 1 su bardağı un)


İçi için;


- 1 adet kabak


- 1.5 çay bardağı kırık peynir


- 1 çay kaşığı kuru nane


- Karabiber, tuz


Kızartmak için;


- 2 su bardağı  Sıvı yağ


Yapılışı:



1- Unun ortasını açın. İçine; tuz, su, zeytinyağı koyun. Kulak memesinden az sert bir hamur yoğurun (en az 10 dakika yoğurun) . Hamurun üzerine örtün yarım saat oda sıcaklığında bekletin.


2- Hamuru rulo yapın ve bıçakla cevizden irice parçalar kesin. Unlayın ve açın. İçine harcını koyup kapatın. Yağda kızartın.


Afiyet olsun.


alt="

No comments:

Post a Comment