Friday, July 6, 2012

Limonlu Jöle Tarifi

 ♥ ES-SELÂMÜ ALEYKÜM ♥

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla.

 Meal:


“Yerküre kendine kendine has sarsıntısıyla sallandığı, toprak ağırlıklarını  dışarı çıkardığı, Ve insan “ne oluyor buna!” dediği vakit, işte o gün (yer) haberlerini anlatır.Rabbinin ona bildirmesiyle. O gün insanlar amellerini görmeleri(karşılığı almaları) için darmadağınık geri dönüp gelirler. Kim  zerre miktarı hayır  yapmışsa onu görür. K im de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.” (Zilzal suresi)


Malzemeler:


  • 2 pkt. Hazır jöle(tarifine göre)

  • Yarım limonun suyu ve rendesi

  • 1 paket kremşanti

  • 1 su bardağı süt

Yapılışı:  Önce jöleyi hazırlayın.  Önceden hazırladığımız yarım limonun suyunu ve rendesini ilave edin. Kremşantiyi  yaptıktan sonra jöleyle karıştırıp güzelce yedirin. Ve bu  karışımı borcama alıp buzdalabında en az 6 saat kadar dinlendirin. Göreceksiniz jöle üstte kremşanti altta kalmış olacakJ harika bir görüntü oluyor. Akşamdan yapılmalı yapılacaksa da.


Not: vişneli jöle alıp vşneli de yapabilirsiniz nasıl isterseniz keyfinize kalmış…


Afiyet, Şifa olsun:))


 


 

No comments:

Post a Comment