Wednesday, March 12, 2014

YANARDAĞ PASTASI




halley, hazır pasta tabanı, nar, PASTALAR, yanardağ pastası nasıl yapılır,


{[['yanarda pastasi 1']]}




yanarda pastasi 2


YANARDAĞ PASTASI

Sevgili Fatma Hüseyin Serbest'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...




• MALZEMELER:


• 1 adet kakaolu veya sade  pasta tabanı


• 1 poşet krem şanti


• 1 su bardağı süt


• 1  adet muz


• 7 adet halley


• damla çikolata


• Islatmak için 1 çay bardağı kadar süt


• Üzeri için:


• orman meyveli sos


• nar taneleri


• YAPILIŞI:


• Servis tabağına  pasta tabanından 1 tanesini yerleştiriniz.


• Diğer parçayı 8 eşit üçgene kesiniz.( Sigara böreği keser gibi ).


• Krem şantiyi süt ile çırpınız.


• Krem şantinin içine  parçalara bölünmüş halley ekleyiniz.


• Dilimlenmiş  muz dilimleri ve damla çikolata ilave ediniz,


• Servis tabağındaki pasta tabanını süt ile ıslatınız.


• Hazırlanan kremayı pasta tabanının üzerine tepe  şeklinde yerleştiriniz.


• 8 dilim keki  de hafif ıslatınız.


• Kremanın üzerine dilimleri yerleştiriniz.


• Geniş kısımlar yan yana geliyor.


• Sivri uçlar tepede açıkta kalıyor.


• Meyve sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayınız.


 • Pastanın üzerinden dilimlerin arasındaki boşluklara denk gelecek şekilde sosu  dökünüz.


• Yanardağ havası yaratmak için boşlukların içine nar taneleri serpiniz.


• 1-2 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis ediniz.



• AFİYET OLSUN













Yazıyı paylaşın :




No comments:

Post a Comment