Sunday, February 26, 2012

İçli Hamsi

1 Kg hamsi

4 Adet orta boy soğan

1 Demet maydanoz

Yarım limon suyu

Tuz, karabiber

1 Su bardağı un

1 Su bardağı sıvıyağ

3 Adet yumurta

Hazırlanışı

Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.

Sularını süzerek bekletin.

Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.

Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.

Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.

Yeşil salata ile servis yapın.

İçli Hamsi yemek tarifleri

No comments:

Post a Comment