Sunday, February 26, 2012

HİNDİSTAN CEVİZLİ MUHALLEBİ


Bu yaz sıcaklarında helvanın ağır, kandil simidinin ise çok kuru geleceğini düşündüğüm için Miraç Kandili'nde hafif ve insanı serinleten bu sütlü tatlıyı yaptım. Kuralcı annem, kandilde kandil simidi ya da helvasının yapılması gerektiğine inandığı için, benim bu kararımı başta mantıklı bulmasa da tatlıyı yedikten ve de ikram ettiklerimizden gelen yorumları duyduktan sonra, benim her zamanki gibi (: yine çok doğru bir karar verdiğimi kabul etti.



MALZEMELER:


  • 1kg süt

  • 2 su bardağı şeker


  • 2 yumurta sarısı

  • 4 yemek kaşığı pirinç unu

  • 4 yemek kaşıgı nişasta

  • 3/4 su bardağı hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:


Sütten 1 çay bardağı kadar ayırıp kalanını şekerle birlikte tencere koyun ve kaynamaya bırakın. Yumurta sarılarını, pirinç ununu ve nişastayı 1 çay bardağı sütle iyice ezin ve kaynamaya başlayan süte ilave edin. 2-3 dk kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın ve hindistan cevizini ilave edip güzelce karıştırdıktan sonra servis yapacağınız kaselere boşaltın.

Ben muhallebilerimi meyve ile süsleyerek servis yaptım, siz isteğinize göre ceviz, antep fıstığı, file badem gibi kuruyemişlerle veya dondurma ile de servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun..

No comments:

Post a Comment