
MALZEMELER:
- 1kg süt
- 2 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 4 yemek kaşıgı nişasta
- 3/4 su bardağı hindistan cevizi
Sütten 1 çay bardağı kadar ayırıp kalanını şekerle birlikte tencere koyun ve kaynamaya bırakın. Yumurta sarılarını, pirinç ununu ve nişastayı 1 çay bardağı sütle iyice ezin ve kaynamaya başlayan süte ilave edin. 2-3 dk kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın ve hindistan cevizini ilave edip güzelce karıştırdıktan sonra servis yapacağınız kaselere boşaltın.
Ben muhallebilerimi meyve ile süsleyerek servis yaptım, siz isteğinize göre ceviz, antep fıstığı, file badem gibi kuruyemişlerle veya dondurma ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..

No comments:
Post a Comment