Wednesday, July 31, 2013

börek tarifleri

Merhabalar sevgili site okurlarimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün börek tarifleri makalesini sunmaya karar verdik.

YORUM YAZ










borek tarifleri 1

Galeta Unlu Börek


Malzemeler



  • 3 Adet Yufka

  • 50 Gram Tereyağı

  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ

  • İç Harcı İçin:

  • 150 Gram Beyaz Peynir

  • 1 Tutam Maydanoz



Üzeri İçin:


  • Süt

  • Galeta Unu





Hazırlanışı:

İlk önce iç harcı hazırlıyoruz. Kaseye beyaz peyniri rendeliyoruz. Maydanozu ince kıyıp, üzerine ilave ediyoruz.

Karıştırıyoruz. Ayrı bir tarafta tavaya tereyağını alıyoruz. Eritiyoruz. Eridikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Üzerine sıvıyağı boşaltıyoruz. Karıştırıyoruz. Tezgaha yufkanın 1 tanesini seriyoruz. Bıçakla 8 eşit parçaya kesiyoruz.

Üçgen yufkaların üzerine tereyağlı sıvıyağlı karışımdan fırça ile sürüyoruz. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığımız iç harçtan koyuyoruz. Daha sonra kenardaki yufkaları iç harcın üzerine kapatıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz.

Börekleri sıkıca sarmıyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Daha sonra biraz çukur bir tabağa biraz süt boşaltıyoruz. Ayrı ve düz bir tabağa da galeta unu boşaltıyoruz. Hazırladığımız börekleri ilk önce süte batırıp çıkartıyoruz.

Ardından da galeta ununa buluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında börekler pembeleşene kadar pişiriyoruz.


Bu konu ile alakali daha fazla bilgi bulabileceginiz kaliteli bir site : hamur işi börekler

No comments:

Post a Comment