Friday, June 29, 2012

Armutlu Mus Tarifi



Armutlu Mus nasıl yapılır ?

Armutlu Mus Mutfak: İtalyan Murfağı.

Armutlu Mus Yapım Zorluğu: Normal.

Armutlu Mus Gerekli Malzemeler;

yarım kg olgun armut

1 limonun suyu

5 çorbakaşığı tozşeker

4 dilim ananas

10 adet böğürtlen

2 adet muz

2 adet kiwi

1 çorbakaşığı hindistancevizli krema

5 gramlık 3 adet yaprak jöle

4 Kişilik

Armutlu Mus Tarifi;

Yaprak jöleyi suda eritin. lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki

bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın.

Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin. Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin.

Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin. Kiwileri soyup doğrayın. Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 130

No comments:

Post a Comment