Malzemeler :
1 adet kuzu kol 1 havuç 2 domates 1 soğan 2 defe yaprağı 1 tatlı k.tane karabiber taze kekik tuz zeytinyağı
Şehriye Pilavı için:
1 paket şehriye 1 soğan 2 biber 1 domates 1 çorba k.domates salçası tuz etsuyu
Hazırlanışı :
İlk olarak eti bir taşım kaynatarak köpüklü suyunu dökün. ÜZerine tekrar temiz su koyarak yarı kıvamda pişene kadar kaynatın. Soğanı ve havucu iri iri doğrayarak fırın kabının altına yayın. Üzerine defne yaprağı, tane karabiberi ve taze kekiği ekledikten sonra haşladığınız kuzu kolu üzerine alın. En son domatesi de ekleyip biraz yağ gezdirin. 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Şehriye pilavı için, Pilav için ilk olarak minik doğranmış soğanı ve arpa şehriyeyi sıvıyağda kavurun. Kavrulunca üzerine sırasıyla biber, salça ve en son minik doğranmış domatesi ekleyip tuzunu ayarlayın. Et suyunu ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kapağı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakın.
Bu konu hakkinda daha detayli yazi bulabileceginiz guzel bir kaynak : orgu bebek yelegi modeli
No comments:
Post a Comment